DORUČENÍ NA ADRESU JIŽ OD 55 KČ

Blog o kávě

Nic se nevyrovná tomu, když si v pohodlí domova připravíte lahodnou filtrovanou kávu, která provoní každý centimetr vaší kuchyně. Je to dokonalý způsob, jak odstartovat den nebo uspokojit náhlou touhu po kofeinu. S radostí vám přinášíme návod, který vás naučí připravit si perfektní hrnek filtrované kávy. Krok za krokem, snadno, s jistotou chutného a voňavého výsledku.

Káva - pro mnohé z nás neodmyslitelná součást každodenního života. S rozvojem kávové kultury se však objevují stále inovativnější metody zpracování kávových zrn, které mění způsob, jakým vnímáme chuť a aroma oblíbené nápoje. Jednou z nejnovějších a nejuznávanějších metod je anaerobní zpracování kávy, které získává stále více příznivců po celém světě. V tomto článku se podíváme na to, co tuto metodu dělá tak populární a jak ovlivňuje konečný produkt v šálku.
Víte, že způsob zpracování kávových zrn může výrazně ovlivnit chuť a aroma kávy? Jedním z nejzajímavějších a nejcharakterističtějších způsobů zpracování je metoda honey. Tato technika se stala středem pozornosti mezi milovníky kvalitní kávy a kavárníky díky svému unikátnímu procesu, který zachovává přírodní sladkost a komplexní chuťové nuance kávy. Připojte se k nám na cestě objevování tajů honey metody zpracování kávy a dozvězte se, co ji činí tak jedinečnou a oblíbenou mezi kávovými nadšenci po celém světě.
Máme velkou radost, že vám po měsících ladění k dokonalosti můžeme představit La Boheme Cafe Drip Bags - kávové sáčky, díky kterým si jednoduše dopřejete vynikající výběrovou kávu kdekoli se vám zamane. Co to přesně je a jak je používat? Čtěte dál!

Káva je pro většinu lidí v našem okolí tím nejoblíbenějším teplým nápojem a je tedy i nasnadě, že jde o dárek, kterým se zavděčíte téměř komukoliv. Zvlášť pokud dokážete zařídit, aby doma nikdy nedošla! Nekonečný přísun kávy je navíc skvělým překvapením i pro ty, jimž nemůžete věnovat dárek osobně.



Dnešní svět bez kávy si už nemůžeme představit a i statistiky tvrdí, že se na celém světě denně vypije přibližně 2 miliardy šálků kávy, což z ní činí jeden z nejoblíbenějších nápojů vůbec. Jaké další zajímavosti káva skrývá? Tady je 5 faktů o kávě, které nás zaujaly!

Není nad šálek kávy z čerstvě namletého zrna. Připravili jsme pro vás jednoduchého průvodce, jakou hrubost mletí zvolit dle přípravy.
Vítejte ve světě La Bohème, kde káva není jen nápoj, který vám dodá důvod k rannímu vstávání, ale také vášeň, která nás vede na cestách po celém světě. Dnes vám rádi ukážeme cestu, kterou musí single origin káva podniknout, než se dostane až na váš stůl, a co se skrývá za její vysokou cenou. Tak si připravte svoji oblíbenou kávu a připojte se k naší kávové výpravě.
Afrika je považována za kolébku vzniku kávy, kdy mezi jeho zeměmi vyniká Etiopie a Rwanda. Tyto země mají bohatou historii, kulturu, přátelské obyvatele, dechberoucí přírodu a hlavně nezaměnitelnou chuť kávy. Je to také místo, které nám učarovalo a kam  se tým La Bohème na svých cestách hledání nových káv vrací nejradši.
Oslavte Den Země s šálkem kávy v BIO kvalitě in La Boheme Cafe a podpořte udržitelné zemědělství kávového odvětví i ochranu životního prostředí. Chuť BIO kávy je díky ekologickému pěstování plnější, s výraznějším chuťovým profilem. Inspirujte se jak využít kávovou sedlinu na kosmetiku, hnojivo a další produkty.

Od sběraček a pěstitelek až po baristky a pražičky. Ženy se podílejí na všech fázích dodavatelského řetězce kávy. Jejich role je nepostradatelná, přesto však stále čelí výzvám a nerovnostem, které brání jejich potenciálu, blahobytu a rozvoji. Jakým největším výzvám čelí ženy v kávovém průmyslu? A jak se my v La Bohème Café snažíme tyto kávové hrdinky podporovat?

V La Bohème Café máme přísná kritéria, podle kterých vybíráme partnery. A právě farma La Bolsa je toho nejlepším příkladem. Naše cesty se zkřížily v roce 2014, kdy se Charles poprvé setkal se současným majitelem Renardem Ovalle Videsem. Rodinná tradice, výjimečná kvalita, úcta k přírodě a silná komunita byly přesně ty aspekty, proč jsme zahájili spolupráci. Co dělá tuto farmu unikátní? A čím vším musel náš QC Jake projít, aby se tam mohl podívat?

Vyhledávání