O kávě

Vacuum Pot - domácí příprava kávy

Vacuum Pot působí tak trochu industriálně a z přípravy kávy doma vám může vytvořit úplně magický zážitek. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Moka konvička - domácí příprava kávy

Pokud nedáte dopustit na pořádné espresso, moka konvička pro vás může být ideální variantou, jak si v domácích podmín...

Kalita - domácí příprava kávy

Kalita pochází z Japonska, je dost podobná V60, ale narozdíl od V60 je výsledný nápoj plnější, i když trochu méně chuťově čistý.

Cold Brew - domácí příprava kávy

Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí.

French Press - domácí příprava kávy

Víte, že french press je jeden z vůbec nejstarších způsobů, jak připravit kávu? A taky jedna z vůbec nejsnazších 

V60 - domácí příprava kávy

Začneme zlehka, s tou asi úplně nejběžnější domácí přípravou kávy. V60 pochází z Japonska a užijete si tak krásně čirý a chuťově jiskrný nápoj.

AeroPress - domácí příprava kávy

AeroPress je relativně nový přístroj na přípravu kávy. Je lehký, skladný a skoro nerozbitný, takže přímo ideální na cestování. 

Chemex - domácí příprava kávy

Chemex je krásný designový přístroj na domácí přípravu kávy, který se vám šikne, pokud budete chtít na kafe někoho pozvat. 

Alternativní způsoby přípravy kávy

Naši baristé se rozhodli, že se s vámi podělí o svoje know-how a dali do kupy recepty na ty nejběžnější domácí přípravy kávy.

Co je Cup of Excellence

Cup of Excellence je nejprestižnější soutěží a zároveň oceněním pro kávové pěstitele, kteří svou pílí vyprodukovali kávu skutečně jedinečné kvality. Vyhrávajícímu farmáři tak tato soutěž přináší nejen finanční jistotu, jelikož káva se prodává v globálních on-line aukcích za prémiové ceny, ale také prestiž  jeho farmě a také dané produkující oblasti.

Představujeme: Dambi Uddo

Základnou pro náš týdenní výlet po regionu se stala vesnice Shakisso. Ze Shakisso jsme zamířili do hor, najít kvalitní kávu se suchým zpracováním. V Guji je suché zpracování tou správnou volbou, protože místní voda obsahuje hodně rtuti, což je důsledkem intenzivní těžby zlata.

Co je to výběrová káva

"Speciality Coffee", v překladu výběrová káva, je vyráběna pouze z kávových zrn té nejvyšší kvality, rostoucích v ideálních klimatických a geografických podmínkách. Jejich jedinečné vlastnosti a chuť v sobě zpravidla odráží kvalitu a charakter půdy, ve které byla pěstována, tzv. "terroir".

Doporučujeme

Zavřít

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Hledat

Nákupní košík

Váš košík je prázdný
Zpět do eshopu