Suroviny na krustu:
4 ½ šálku rozdrcených perníkových sušenek
8 lžic rozpuštěného másla
Suroviny na náplň:
450 ml dýňového pyré
350 ml kondenzovaného mléka
2 lžičky směsi chai
1 lžička skořice
½ lžičky zázvoru
¼ lžičky kardamonu
¼ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky soli
2 rozšlehaná vejce
¾ šálku cukru
Příprava:
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Smíchejte rozdrcené perníčky a rozpuštěné máslo. Vtlačte je do koláčové formy a pečte 10 minut při 160 °C. Nechte vychladnout.
- Zvyšte teplotu v troubě na 180 °C.
- Ve středně velké míse smíchejte kondenzované mléko s půlkou dýňového pyré. Dobře promíchejte. Přidejte chai, koření a sůl. Prošlehejte a dejte stranou.
- V malé misce smíchejte dvě rozšlehaná vejce s druhou polovinou dýňového pyré.
- Obě směs spojte dohromady a dobře promíchejte.
- Náplň nalijte do perníkové sušenkové formy.
- Pečte při teplotě 180 °C po dobu 45 minut nebo dokud nůž zapíchnutý do středu koláče nebude čistý.
Při servírování ozdobte šlehačkou nebo zmrzlinou a vychutnejte si koláč se šálkem oblíbeného čaje Harney and Sons.