Doprava zdarma nad 1500 Kč

Blog o kávě

Od sběraček a pěstitelek až po baristky a pražičky. Ženy se podílejí na všech fázích dodavatelského řetězce kávy. Jejich role je nepostradatelná, přesto však stále čelí výzvám a nerovnostem, které brání jejich potenciálu, blahobytu a rozvoji. Jakým největším výzvám čelí ženy v kávovém průmyslu? A jak se my v La Bohème Café snažíme tyto kávové hrdinky podporovat?

V La Bohème Café máme přísná kritéria, podle kterých vybíráme partnery. A právě farma La Bolsa je toho nejlepším příkladem. Naše cesty se zkřížily v roce 2014, kdy se Charles poprvé setkal se současným majitelem Renardem Ovalle Videsem. Rodinná tradice, výjimečná kvalita, úcta k přírodě a silná komunita byly přesně ty aspekty, proč jsme zahájili spolupráci. Co dělá tuto farmu unikátní? A čím vším musel náš QC Jake projít, aby se tam mohl podívat?
Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí.
Vacuum Pot působí tak trochu industriálně a z přípravy kávy doma vám může vytvořit úplně magický zážitek. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Pokud nedáte dopustit na pořádné espresso, moka konvička pro vás může být ideální variantou, jak si v domácích podmínkách připravit kávu, která se svou chutí blíží nejvíc právě espressu.


Budete potřebovat:

  • Moka konvičku
  • Vodu o teplotě 95°C
  • Jemně mletou kávu.
  • Misku se studenou vodou
Postup:
  • Do spodní nádoby moka konvičky nalijeme horkou vodu do úrovně bezpečnostního ventilu
  • Vložte filtr na kávu a naplňte ho mletou kávou až po okraj. 
  • Následně zašroubujte horní část konvičky a tuto postavte na plotýnku, či jiný zdroj tepla s otevřeným víčkem.
  • Jakmile začne káva pomalu téct do horní nádoby napočítejte do 30 a ponořte moka konvičku do studené vody, abyste zastavili extrakci.
  • Užijte si kávu se silnou chutí!
Kalita pochází z Japonska, je dost podobná V60, ale narozdíl od V60 je výsledný nápoj plnější, i když trochu méně chuťově čistý.
Víte, že french press je jeden z vůbec nejstarších způsobů, jak připravit kávu? A taky jedna z vůbec nejsnazších 
Začneme zlehka, s tou asi úplně nejběžnější domácí přípravou kávy. V60 pochází z Japonska a užijete si tak krásně čirý a chuťově jiskrný nápoj.
AeroPress je relativně nový přístroj na přípravu kávy. Je lehký, skladný a skoro nerozbitný, takže přímo ideální na cestování. 
Chemex je krásný designový přístroj na domácí přípravu kávy, který se vám šikne, pokud budete chtít na kafe někoho pozvat. 
Naši baristé se rozhodli, že se s vámi podělí o svoje know-how a dali do kupy recepty na ty nejběžnější domácí přípravy kávy.
Cup of Excellence (CoE) je série soutěží pořádaná organizací Alliance for Coffee Excellence, která již desítky let podporuje vzdělávání a rozvoj pěstitelů kávy. Soutěže se konají v jednotlivých zemích a poprvé se uskutečnily v roce 1999 v Brazílii. CoE je nejen prestižní soutěží, ale také oceněním pro farmáře, jejichž píle vedla k produkci kávových zrn skutečně jedinečné kvality. Vítěznému farmáři tak tato soutěž přináší nejen finanční jistotu, protože káva se pak prodává v globálních online aukcích za prémiové ceny, ale také motivaci a prestiž jeho farmě.

Vyhledávání