Doprava zdarma nad 1500 Kč

Bio novinka v La Bohème Cafe: anaerobní Kolumbie La Pradera!

ZDE

Vyhledávání

Blog o kávě

Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí.
Vacuum Pot působí tak trochu industriálně a z přípravy kávy doma vám může vytvořit úplně magický zážitek. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Pokud nedáte dopustit na pořádné espresso, moka konvička pro vás může být ideální variantou, jak si v domácích podmínkách připravit kávu, která se svou chutí blíží nejvíc právě espressu.


Budete potřebovat:

  • Moka konvičku
  • Vodu o teplotě 95°C
  • Jemně mletou kávu.
  • Misku se studenou vodou
Postup:
  • Do spodní nádoby moka konvičky nalijeme horkou vodu do úrovně bezpečnostního ventilu
  • Vložte filtr na kávu a naplňte ho mletou kávou až po okraj. 
  • Následně zašroubujte horní část konvičky a tuto postavte na plotýnku, či jiný zdroj tepla s otevřeným víčkem.
  • Jakmile začne káva pomalu téct do horní nádoby napočítejte do 30 a ponořte moka konvičku do studené vody, abyste zastavili extrakci.
  • Užijte si kávu se silnou chutí!
Kalita pochází z Japonska, je dost podobná V60, ale narozdíl od V60 je výsledný nápoj plnější, i když trochu méně chuťově čistý.
Víte, že french press je jeden z vůbec nejstarších způsobů, jak připravit kávu? A taky jedna z vůbec nejsnazších 
Začneme zlehka, s tou asi úplně nejběžnější domácí přípravou kávy. V60 pochází z Japonska a užijete si tak krásně čirý a chuťově jiskrný nápoj.
AeroPress je relativně nový přístroj na přípravu kávy. Je lehký, skladný a skoro nerozbitný, takže přímo ideální na cestování. 
Chemex je krásný designový přístroj na domácí přípravu kávy, který se vám šikne, pokud budete chtít na kafe někoho pozvat. 
Naši baristé se rozhodli, že se s vámi podělí o svoje know-how a dali do kupy recepty na ty nejběžnější domácí přípravy kávy.
Cup of Excellence je nejprestižnější soutěží a zároveň oceněním pro kávové pěstitele, kteří svou pílí vyprodukovali kávu skutečně jedinečné kvality. Vyhrávajícímu farmáři tak tato soutěž přináší nejen finanční jistotu, jelikož káva se prodává v globálních on-line aukcích za prémiové ceny, ale také prestiž  jeho farmě a také dané produkující oblasti.
Základnou pro náš týdenní výlet po regionu se stala vesnice Shakisso. Ze Shakisso jsme zamířili do hor, najít kvalitní kávu se suchým zpracováním. V Guji je suché zpracování tou správnou volbou, protože místní voda obsahuje hodně rtuti, což je důsledkem intenzivní těžby zlata.
"Speciality Coffee", v překladu výběrová káva, je vyráběna pouze z kávových zrn té nejvyšší kvality, rostoucích v ideálních klimatických a geografických podmínkách. Jejich jedinečné vlastnosti a chuť v sobě zpravidla odráží kvalitu a charakter půdy, ve které byla pěstována, tzv. "terroir".
čeština