Vyhledávání

Pokud patříte mezi milovníky čajových sušenek stejně jako my, pak určitě vyzkoušejte náš recept na tradiční snickerdoodles s přídavkem kořeněného chai, který jim dodá novou a zajímavou chuť.

Chai sušenky Snickerdoodles

Suroviny na těsto:

1/2 šálku nesoleného másla
1/2 šálku krystalového cukru
1/3 šálku světlého hnědého cukru
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1 1/2 šálku hladké mouky
2 lžíce směsi chai, rozmixovaného v kuchyňském robotu na jemno
1 lžička skořice
3/4 lžičky kardamonu
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky vinného kamene
1/4 lžičky soli, nepovinně a podle chuti

Přísady na polevu:

¼ šálku krystalového cukru
2 lžičky skořice
1/2 lžičky kardamonu
1/4 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého hřebíčku


Příprava:

  1. Do mixéru dejte máslo, cukry a šlehejte na středně vysoké rychlosti, dokud se krém dobře nespojí, asi 3 minuty.
  2. Zastavte mixér, seškrábněte stěny mísy, přidejte vejce, vanilku a šlehejte při středně vysokých otáčkách, dokud se těsto dobře nespojí a nebude lehké a nadýchané, asi 3 minuty.
  3. Zastavte mixér, zase seškrábněte stěny mísy a přidejte mouku, chai, skořici, kardamom, jedlou sodu, zázvor, hřebíček, smetanu na vaření, volitelně sůl a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se těsto nespojí, asi 1 minutu.
  4. Pomocí středně velké naběračky nebo rukou vytvořte přibližně 12 stejně velkých kopečků těsta (2 vrchovaté polévkové lžíce na každý), srolujte je do kuliček a zplácněte je asi do poloviny.
  5. Vytvořené sušenky položte na velký talíř nebo tác, přikryjte je plastovou fólií a uložte do chladničky nejméně na 3 hodiny, maximálně na 5 dní.
  6. Tento krok nevynechávajte, protože nevychladlé těsto bude náchylnější ke zlomení po upečení. 
  7. Předehřejte troubu na 180 °C, vyložte plech pečicím papírem nebo jej nastříkejte sprejem na pečení.
  8. V malé misce si mezitím smíchejte cukr, skořici, kardamon, zázvor, hřebíček a promíchejte.
  9. Každý kousek sušenky posypte skořicovým cukrem.
  10. Umístěte je na plech, vzdálené od sebe alespoň 2 cm, a pečte asi 9 minut, nebo dokud okraje neztuhnou a vrchní část není křupavá. Pokud je prostřední část mírně nedopečená, nevadí. Sušenky po vychladnutí ztuhnou.

Před podáváním nechte sušenky asi 10 minut vychladnout na plechu, přejeme dobrou chuť!

Vyhledávání

Nejlepší návrhy