
Jak připravit dokonalou podzimní kávu doma: 3 recepty, které vás zahřejí



Ingredience
- 2 polévkové lžíce dýňového pyré.
- 1/2 čajové lžičky dýňového koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček).
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu.
- 250 ml mléka dle vaší volby (kravské, mandlové, ovesné).
- 1 espresso (nebo 60 ml silné kávy).
- Šlehačka a skořice na ozdobu (volitelné).

Postup
- V hrnci ohřejte mléko s dýňovým pyré a kořením na střední teplotu. Neustále míchejte, aby se pyré dobře rozpustilo.
- Jakmile je směs horká, sundejte ji z plotny a přidejte vanilkový extrakt.
- Do sklenice nalijte espresso a zalijte ho připravenou mléčnou směsí.
- Pokud máte rádi extra sladké latté, můžete přidat cukr nebo javorový sirup podle chuti.
- Ozdobte šlehačkou a posypte skořicí.

Ingredience:
- 1 shot espresso.
- 150 ml mléka.
- 1 čajová lžička skořicového sirupu.
- Mletá skořice na posypání.
Příprava:
- Připravte espresso a nalijte ho do hrnku.
- V malém hrnci ohřejte mléko a našlehejte ho do pěny.
- Přidejte skořicový sirup nebo směs medu a skořice do kávy.
- Pomalu nalijte našlehané mléko do kávy.
- Posypte vrch nápoje trochou mleté skořice.

Ingredience:
- 1 espresso (nebo 60 ml silné kávy).
- 1 polévková lžíce neslazeného kakaového prášku.
- 1 polévková lžíce cukru nebo medu.
- 200 ml mléka.
- 1/2 čajové lžičky pomerančové kůry.
Příprava:
- V misce smíchejte kakao s cukrem (nebo medem) a trochou horké vody, aby se vytvořila hladká pasta.
- Připravte espresso a přidejte ho do směsi kakaa.
- V hrnci ohřejte mléko a přidejte do něj pomerančovou kůru. Ohřívejte na střední teplotu, dokud mléko nezačne lehce plynout.
- Nalijte mléko do hrnku s kávou a čokoládou.
- Ozdobte šlehačkou a strouhanou čokoládou pro extra sladkost.
Komentáře (0)
U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Zanechte komentář jako první!