Jak připravit dokonalou podzimní kávu doma: 3 recepty, které vás zahřejí

Jak připravit dokonalou podzimní kávu doma: 3 recepty, které vás zahřejí

Oct 11, 2024Ilona Al Saleh

Podzim je ideální čas pro to, abychom si dopřáli hřejivé kávové nápoje s bohatými chutěmi, které podtrhnou atmosféru tohoto ročního období. Přinášíme tři jednoduché recepty na podzimní kávové nápoje, které si můžete připravit sami.

Dýňové latté

Dýňové latté je bezpochyby král podzimních káv. Tento nápoj s bohatou chutí dýňového pyré a koření vás zahřeje při sychravých dnech.

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce dýňového pyré.
  • 1/2 čajové lžičky dýňového koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček).
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu.
  • 250 ml mléka dle vaší volby (kravské, mandlové, ovesné).
  • 1 espresso (nebo 60 ml silné kávy).
  • Šlehačka a skořice na ozdobu (volitelné).

Postup

  1. V hrnci ohřejte mléko s dýňovým pyré a kořením na střední teplotu. Neustále míchejte, aby se pyré dobře rozpustilo.
  2. Jakmile je směs horká, sundejte ji z plotny a přidejte vanilkový extrakt.
  3. Do sklenice nalijte espresso a zalijte ho připravenou mléčnou směsí.
  4. Pokud máte rádi extra sladké latté, můžete přidat cukr nebo javorový sirup podle chuti.
  5. Ozdobte šlehačkou a posypte skořicí.

Skořicové cappuccino

Ingredience:

  • 1 shot espresso.
  • 150 ml mléka.
  • 1 čajová lžička skořicového sirupu.
  • Mletá skořice na posypání.

Příprava:

  1. Připravte espresso a nalijte ho do hrnku.
  2. V malém hrnci ohřejte mléko a našlehejte ho do pěny.
  3. Přidejte skořicový sirup nebo směs medu a skořice do kávy.
  4. Pomalu nalijte našlehané mléko do kávy.
  5. Posypte vrch nápoje trochou mleté skořice.

Čokoládové moka s pomerančem

Ingredience:

  • 1 espresso (nebo 60 ml silné kávy).
  • 1 polévková lžíce neslazeného kakaového prášku.
  • 1 polévková lžíce cukru nebo medu.
  • 200 ml mléka.
  • 1/2 čajové lžičky pomerančové kůry.

Příprava:

  1. V misce smíchejte kakao s cukrem (nebo medem) a trochou horké vody, aby se vytvořila hladká pasta.
  2. Připravte espresso a přidejte ho do směsi kakaa.
  3. V hrnci ohřejte mléko a přidejte do něj pomerančovou kůru. Ohřívejte na střední teplotu, dokud mléko nezačne lehce plynout.
  4. Nalijte mléko do hrnku s kávou a čokoládou.
  5. Ozdobte šlehačkou a strouhanou čokoládou pro extra sladkost.

Komentáře (0)

U tohoto článku nejsou žádné komentáře. Zanechte komentář jako první!

Napsat komentář

Poznámka: Komentáře musí být před zveřejněním schváleny.

Více článků