DELIVERY TO THE ADDRESS FROM 55 CZK

Představujeme: Fortaleza Yellow Bourbon

Naše spolupráce

La Boheme Cafe spolupracuje s Marcosem Crocem od roku 2014. Charlese, který pro nás jejich kávu kupuje, ihned zaujala mise téhle rodinné farmy: chtějí se stát příkladem udržitelného hospodářství, a to po sociální, ekonomické i ekologické stránce.

Farma

Fazenda Ambiental Fortaleza (FAF) byla založena v roce 1850 rodinou Barretto. Název v překladu znamená “environmentální, nezdolná farma”. Rozkládá se na více než 2000 hektarech půdy, o kterou se starají pracovníci FAF s maximální péčí. Kávovou farmu tu vedou s jednoduchou filozofií: je to komunita se zodpovědností vůči přírodě. To samozřejmě nezůstalo bez povšimnutí a farma již inspirovala ostatní kávové producenty v oblasti Sao Paulo k vytvoření komunity farmářů, kteří se zavázali obnovovat zdraví půdy a zpracovávat kávu přírodně a pečlivě.

Farmář

Vášeň pro kávu se zde předává z generace na generaci a je zvykem, že se na farmě angažuje celá rodina. Není tedy divu, že FAF vede Silvia Barreto společně s manželem Marcosem Crocem. Silvia farmu zdědila v roce 2001 a sama sebe označuje za matku komunity. Její manžel Marcos se stará především o obchod a marketing a syn Felipe zase kontroluje kvalitu a chuť kávy.

Káva

Tato káva roste v srdci brazilských hor Mogiana v nadmořské výšce mezi 900 a 1 300 m n.m. a sestává čistě z kultivaru Yellow Bourbon, pěstovaného ve stínu tropických stromů. V šálku na vás bude čekat něžné, plné tělo se silnými chutěmi arašídového másla, tmavé čokolády a jemnou karamelovou dochuť, doplněnou lehce ovocnými tóny.

Kávu z farmy Fazenda Ambiental Fortaleza můžete ochutnat zde.

  

  

Zanechte komentář (všechna pole jsou povinná)

Komentáře budou před zobrazením schváleny.

Vyhledávání