Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí. Vsadíme se, že se z něj stane váš nejlepší kamarád především během letních měsíců.
Pro přípravu budete potřebovat:
- 60 g hrubě mleté kávy
- 1000 ml studené vody
- Nádobu na přípravu cold brew
- Bavlněný filtr (není nezbytný)
- Mletou kávu nasypte do nádoby a zalijte studenou vodou.
- Umístěte do lednice a vyčkejte 6 - 12 hodin, podle požadované intenzity.
- Vyjměte nádobu z lednice a odstraňte filtr s kávou, případně sceďte sedlinu.
- Servírujte ideálně na ledu.
- Užívejte si osvěžující a sladký kávový nápoj!
Lze připravit i koncentrát z dvojité dávky kávy pro následné ředění.
Vše, co potřebujete pro přípravu Cold Brew najdete zde. Nezapomeňte na kvalitní kávu.
Ostatní recepty na domácí přípravu kávy najdete tady.