Cold Brew - domácí příprava kávy

Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí. Vsadíme se, že se z něj stane váš nejlepší kamarád především během letních měsíců.


Pro přípravu budete potřebovat: 

Postup:
  • Mletou kávu nasypte do nádoby a zalijte studenou vodou.
  • Umístěte do lednice a vyčkejte 6 - 12 hodin, podle požadované intenzity.
  • Vyjměte nádobu z lednice a odstraňte filtr s kávou, případně sceďte sedlinu.
  • Servírujte ideálně na ledu.
  • Užívejte si osvěžující a sladký kávový nápoj! 

Lze připravit i koncentrát z dvojité dávky kávy pro následné ředění.

Vše, co potřebujete pro přípravu Cold Brew najdete zde. Nezapomeňte na kvalitní kávu.

Ostatní recepty na domácí přípravu kávy najdete tady.