Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí. Vsadíme se, že se z něj stane váš nejlepší kamarád především během letních měsíců.
Pro přípravu budete potřebovat:
- 60 g hrubě mleté kávy
- 1000 ml studené vody
- Nádobu na přípravu cold brew
- Bavlněný filtr (není nezbytný)
- Mletou kávu nasypte do nádoby a zalijte studenou vodou.
- Umístěte do lednice a vyčkejte 6 - 12 hodin, podle požadované intenzity.
- Vyjměte nádobu z lednice a odstraňte filtr s kávou, případně sceďte sedlinu.
- Servírujte ideálně na ledu.
- Užívejte si osvěžující a sladký kávový nápoj!
Lze připravit i koncentrát z dvojité dávky kávy pro následné ředění.
Vše, co potřebujete pro přípravu Cold Brew najdete zde. Nezapomeňte na kvalitní kávu.
Ostatní recepty na domácí přípravu kávy najdete tady.
Zanechte komentář (všechna pole jsou povinná)