Moka konvička – domácí příprava kávy

Pokud nedáte dopustit na pořádné espresso, moka konvička pro vás může být ideální variantou, jak si v domácích podmínkách připravit kávu, která se svou chutí blíží nejvíc právě espressu.


Budete potřebovat:

  • Moka konvičku
  • Vodu o teplotě 95°C
  • Jemně mletou kávu.
  • Misku se studenou vodou
Postup:
  • Do spodní nádoby moka konvičky nalijeme horkou vodu do úrovně bezpečnostního ventilu
  • Vložte filtr na kávu a naplňte ho mletou kávou až po okraj. 
  • Následně zašroubujte horní část konvičky a tuto postavte na plotýnku, či jiný zdroj tepla s otevřeným víčkem.
  • Jakmile začne káva pomalu téct do horní nádoby napočítejte do 30 a ponořte moka konvičku do studené vody, abyste zastavili extrakci.
  • Užijte si kávu se silnou chutí!

Nezapomeňte na kvalitní kávu.

Ostatní recepty na domácí přípravu kávy najdete tady.

Zanechte komentář (všechna pole jsou povinná)

Komentáře budou před zobrazením schváleny.

Vyhledávání