Při přípravě dobré kávy hraje roli mnoho faktorů. Důležitý je nejen výběr správných kávových zrn, ale také jejich mletí. Když mluvíme o mletí kávy, máme na mysli úroveň hrubosti, na kterou jsou zrna rozemleta. Při nákupu kávy v našich kavárnách si můžete být jisti, že naši baristi zajistí ideální hrubost mletí pro přípravu lahodné kávy. Ale kdo se postará o správně namletou kávu u vás doma?
Chuť kávy je ovlivněna hrubostí mletých kávových zrn. Pokud máte pocit, že vaše káva je příliš kyselá nebo hořká, může to být způsobeno špatným mletím kávy. Hrubost mletí kávy je určena také metodou přípravy. Například při přípravě kávy metodou French press extrakce kávy probíhá ponořením do vody. Tento typ přípravy vyžaduje hrubší mletí. Naopak, při vaření espressa voda rychle protéká mletou kávou, a je třeba kávu namlít jemněji.