DORUČENÍ NA ADRESU JIŽ OD 55 KČ

Afrika je považována za kolébku vzniku kávy, především Etiopie a Rwanda. Tyto země mají bohatou historii, kulturu, přátelské obyvatele, dechberoucí přírodu a hlavně nezaměnitelnou chuť kávy. Je to také místo, které nám učarovalo a kam se tým La Bohème na svých cestách při hledání nových káv vrací nejraději.

Etiopie, země zrodu kávy

Etiopie je dle legendy místo, kde se káva zrodila, kdy pastýř v 9. století objevil pozoruhodný účinek kávových třešní na své stádo. Káva z Etiopie je známá svou komplexností a výraznými aromatickými zemitými tóny. 

Kávová zrna se většinou suší na slunci nebo se zpracovávají přírodním sušením, což přispívá k intenzivnímu ovocnému profilu. Metody zpracování kávy v Etiopii zahrnují tradiční techniky jako je mokré zpracování, promytí, suchá fermentace nebo fermentace bez přístupu vzduchu. Výsledný chuťový profil má tóny citrusu, jahod a květinových tónů pro náročné milovníky kávy.

" Při výběru našich obchodních partnerů vždy hledíme na faktory jako jsou adekvátní mzdy a ohleduplné zacházení s pracovníky farmy, udržitelnost a ochrana životního prostředí při pěstování a zpracování kávy."

Příběh farmáře

Farmář Ato Dukale se narodil nedaleko Bensy, v regionu Sidama, kde měli jeho rodiče kávovou farmu. V 16 letech začal pracovat v drobných podnicích v okolí, kdy prodával oblečení nebo cukrovou třtinu. Jeho zájem se ovšem brzy obrátil ke kávě, kdy cestoval po rodném regionu a sbíral kávová zrna od místních farmářů. 

Koncem osmdesátých let postavil první pračku, kterou pojmenoval Awraja a rodina, což byla jeho přezdívka, kdy byl slavným volejbalistou a jezdil se svým týmem po zemi v barvách svého okresu Bensa Awraja! Od té doby jeho podnikání vzkvétá a Ato Dukale má nyní 16 sběrných středisek v regionech Sidama, Gedeo, West Guji, kdy se káva sbírá od různých drobných pěstitelů v okolních vesnicích a následně zpracovává na mycích stanicích. Společnost nyní převzali jeho synové, kteří pokračují ve spolupráci se svým otcem v produkci vysoce kvalitní kávy.

Rwanda, káva v srdci Afriky

Rwanda, která je často označována jako země tisíce kopců, je další africkou zemí s bohatou kávovou tradicí. Pěstování kávy se ve Rwandě stalo důležitým průmyslovým odvětvím, které přináší pozitivní socioekonomický dopad na místní komunitu.

Tato káva je charakteristická svou vyvážeností, sladkostí a jemností. Pěstitelé ve Rwandě kladou velký důraz na kvalitu a používají moderní metody zpracování, jako je mokrá fermentace a pečlivé třídění zrn. Díky tomu vznikají kávy s tóny čokolády, bobulového ovoce, medu nebo karamelu.

Příběh farmáře

Právě silný příběh a velká kávová vášeň babičky farmáře Abdula Rudahungu k tomu, aby začal obchodovat s kávou a založil mycí stanici. Dnes tato stanice sdružuje více než neuvěřitelných 1 800 místních producentů, kteří pěstují vysoce kvalitní odrůdu Arabica Bourbon.

Tato odrůda je známá svou komplexní aciditou a vyváženou chutí. Po umytí se třešně ručně třídí a poté se suší až 15 dnů na slunci. 

koupit
koupit
KOUPIT

Vyhledávání