AeroPress je lehký, skladný a téměř nerozbitný přístroj, který je ideální na cestování. Při přípravě kávy v AeroPressu máte téměř neomezené možnosti nastavení teploty, času a množství kávy, takže si každý může najít tu nejlepší recepturu podle svého gusta.

Historie AeroPressu

AeroPress byl vynalezen v roce 2005 Alanem Adlerem, inženýrem z USA, který hledal způsob, jak vytvořit kávu s čistou chutí a bohatým tělem. Kombinuje prvky francouzského pressu a espressa a nabízí široké možnosti přizpůsobení. Díky své jednoduchosti a kvalitní přípravě si AeroPress rychle získal oblibu mezi kávovými nadšenci a dnes je oblíbeným nástrojem pro přípravu kávy po celém světě.

Klasická metoda přípravy kávy:

Budete potřebovat:

16 g kávy mleté o stupeň hruběji než na filtr

250 ml vody o teplotě 92°C

Postup:

  1. Vložte papírový filtr do držáku a propláchněte ho vodou. Následně ho nasaďte na aeropress a ten postavte na hrneček. 
  2. Do aeropressu dejte namletou kávu, následně zalijte 30 ml vody a pořádně promíchejte míchátkem, tak aby se namočila všechna namletá káva.
  3. Po cca 20 sekundách pomalu dolijte zbytek vody do celkového množství 250 ml. A lehce zamíchejte.
  4. Následně nasaďte píst a pomalu pomocí mírného tlaku protlačte nápoj do šálku. Netlačte až do konce, tak aby se neprotlačila hořká pěna.

Nové barevné AeroPressy

Ikonický kávový pres s patentovanou technologií, nyní dostupný v nerozbitném Tritan™ materiálu. Stylový na vystavení, odolný na cesty.

3-v-1 technologie spojuje to nejlepší z několika metod do jednoho přenosného zařízení. Hladká, bohatá káva bez usazenin s plným tělem, které přetrvává i po posledním doušku.

Kompaktní, odolné a lehké – ideální na cesty. Už žádná průměrná káva z hotelu nebo kanceláře.

AeroPress XL: Dvojnásobná kapacita

Ikonický kávový pres, nyní s dvojnásobnou kapacitou, stále s patentovanou technologií. Součástí je karafa o objemu 600 ml vyrobená z průhledného a nerozbitného Tritan™ materiálu.

Search