DELIVERY TO THE ADDRESS FROM 55 CZK

About Coffee

Nic se nevyrovná tomu, když si v pohodlí domova připravíte lahodnou filtrovanou kávu, která provoní každý centimetr vaší kuchyně. Je to dokonalý způsob, jak odstartovat den nebo uspokojit náhlou touhu po kofeinu. S radostí vám přinášíme návod, který vás naučí připravit si perfektní hrnek filtrované kávy. Krok za krokem, snadno, s jistotou chutného a voňavého výsledku.

Káva - pro mnohé z nás neodmyslitelná součást každodenního života. S rozvojem kávové kultury se však objevují stále inovativnější metody zpracování kávových zrn, které mění způsob, jakým vnímáme chuť a aroma oblíbené nápoje. Jednou z nejnovějších a nejuznávanějších metod je anaerobní zpracování kávy, které získává stále více příznivců po celém světě. V tomto článku se podíváme na to, co tuto metodu dělá tak populární a jak ovlivňuje konečný produkt v šálku.
Víte, že způsob zpracování kávových zrn může výrazně ovlivnit chuť a aroma kávy? Jedním z nejzajímavějších a nejcharakterističtějších způsobů zpracování je metoda honey. Tato technika se stala středem pozornosti mezi milovníky kvalitní kávy a kavárníky díky svému unikátnímu procesu, který zachovává přírodní sladkost a komplexní chuťové nuance kávy. Připojte se k nám na cestě objevování tajů honey metody zpracování kávy a dozvězte se, co ji činí tak jedinečnou a oblíbenou mezi kávovými nadšenci po celém světě.
Máme velkou radost, že vám po měsících ladění k dokonalosti můžeme představit La Boheme Cafe Drip Bags - kávové sáčky, díky kterým si jednoduše dopřejete vynikající výběrovou kávu kdekoli se vám zamane. Co to přesně je a jak je používat? Čtěte dál!

Káva je pro většinu lidí v našem okolí tím nejoblíbenějším teplým nápojem a je tedy i nasnadě, že jde o dárek, kterým se zavděčíte téměř komukoliv. Zvlášť pokud dokážete zařídit, aby doma nikdy nedošla! Nekonečný přísun kávy je navíc skvělým překvapením i pro ty, jimž nemůžete věnovat dárek osobně.



Today's world without coffee can no longer be imagined, and statistics claim that approximately 2 billion cups of coffee are drunk worldwide every day, making it one of the most popular drinks ever. What other interesting things does coffee hide? Here are 5 facts about coffee that caught our attention!

There's nothing like a cup of coffee made from freshly ground beans. We've prepared a simple guide on which grinding coarseness to choose depending on your preparation.

Welcome to the world of La Bohème, where coffee is not just a drink that gives you a reason to get up in the morning but also a passion that guides us on our travels worldwide. Today, we'd like to show you the journey that single-origin coffee has to take before it reaches your table and what lies behind its high price. So brew your favourite coffee and join our coffee journey.
Africa is considered the cradle of coffee, with Ethiopia and Rwanda standing out among its countries. These countries have a rich history, culture, friendly inhabitants, breathtaking nature and, above all, the unmistakable taste of coffee. It is also a place that enchanted us and where the La Bohème team likes to return on their travels in search of new coffees.
Celebrate Earth Day with a cup of organic coffee in La Boheme Cafe and support the sustainable agriculture of the coffee industry and the protection of the environment. Thanks to ecological cultivation, the taste of BIO coffee is fuller, with a more pronounced taste profile. Get inspired by how to use coffee grounds for cosmetics, fertilizer and other products.

From pickers and growers to baristas and roasters. Women are involved in all stages of the coffee supply chain. Their role is indispensable, yet they still face challenges and inequalities that hinder their potential, well-being and development. What are the biggest challenges facing women in the coffee industry? And how do we at La Bohème Café try to support these coffee heroines?

At La Bohème Café, we have strict criteria for selecting partners. And the La Bolsa farm is the best example of this. Our paths crossed in 2014, when Charles first met the current owner, Renardo Ovalle Vides. Family tradition, exceptional quality, respect for nature and a strong community were exactly the aspects why we started the collaboration. What makes this farm unique? And what did our QC Jake have to go through to get a look there?

Search