Free shipping over 1500 Kč

About Coffee

Dnešní svět bez kávy si už nemůžeme představit a i statistiky tvrdí, že se na celém světě denně vypije přibližně 2 miliardy šálků kávy, což z ní činí jeden z nejoblíbenějších nápojů vůbec. Jaké další zajímavosti káva skrývá? Tady je 5 faktů o kávě, které nás zaujaly!

Cold Brew je metoda přípravy kávy, při které se káva pomalu louhuje ve studené vodě po dobu několika hodin. Výsledný nápoj se vyznačuje nízkou aciditou a vysokou sladkostí.
Vacuum Pot působí tak trochu industriálně a z přípravy kávy doma vám může vytvořit úplně magický zážitek. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Pokud nedáte dopustit na pořádné espresso, moka konvička pro vás může být ideální variantou, jak si v domácích podmínkách připravit kávu, která se svou chutí blíží nejvíc právě espressu.


Budete potřebovat:

  • Moka konvičku
  • Vodu o teplotě 95°C
  • Jemně mletou kávu.
  • Misku se studenou vodou
Postup:
  • Do spodní nádoby moka konvičky nalijeme horkou vodu do úrovně bezpečnostního ventilu
  • Vložte filtr na kávu a naplňte ho mletou kávou až po okraj. 
  • Následně zašroubujte horní část konvičky a tuto postavte na plotýnku, či jiný zdroj tepla s otevřeným víčkem.
  • Jakmile začne káva pomalu téct do horní nádoby napočítejte do 30 a ponořte moka konvičku do studené vody, abyste zastavili extrakci.
  • Užijte si kávu se silnou chutí!
Kalita pochází z Japonska, je dost podobná V60, ale narozdíl od V60 je výsledný nápoj plnější, i když trochu méně chuťově čistý.
Víte, že french press je jeden z vůbec nejstarších způsobů, jak připravit kávu? A taky jedna z vůbec nejsnazších 
Začneme zlehka, s tou asi úplně nejběžnější domácí přípravou kávy. V60 pochází z Japonska a užijete si tak krásně čirý a chuťově jiskrný nápoj.
AeroPress je relativně nový přístroj na přípravu kávy. Je lehký, skladný a skoro nerozbitný, takže přímo ideální na cestování. 
Chemex je krásný designový přístroj na domácí přípravu kávy, který se vám šikne, pokud budete chtít na kafe někoho pozvat. 
Naši baristé se rozhodli, že se s vámi podělí o svoje know-how a dali do kupy recepty na ty nejběžnější domácí přípravy kávy.

The Cup of Excellence is the most prestigious competition and award for coffee growers who have diligently produced coffee of truly unique quality. For the winning farmer, this competition brings not only financial security, as the coffee is sold in global online auctions at premium prices, but also prestige for his farm and the producing region.

Základnou pro náš týdenní výlet po regionu se stala vesnice Shakisso. Ze Shakisso jsme zamířili do hor, najít kvalitní kávu se suchým zpracováním. V Guji je suché zpracování tou správnou volbou, protože místní voda obsahuje hodně rtuti, což je důsledkem intenzivní těžby zlata.

Search