DELIVERY TO THE ADDRESS FROM 55 CZK

Podzim je ideální čas pro to, abychom si dopřáli hřejivé kávové nápoje s bohatými chutěmi, které podtrhnou atmosféru tohoto ročního období. Přinášíme tři jednoduché recepty na podzimní kávové nápoje, které si můžete připravit sami.

Dýňové latté

Ingredience:

2 polévkové lžíce dýňového pyré.

1/2 čajové lžičky dýňového koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček).

1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu.

250 ml mléka dle vaší volby (kravské, mandlové, ovesné).

1 espresso (nebo 60 ml silné kávy).

Šlehačka a skořice na ozdobu (volitelné).

Postup:

  1. V hrnci ohřejte mléko s dýňovým pyré a kořením na střední teplotu. Neustále míchejte, aby se pyré dobře rozpustilo.
  2. Jakmile je směs horká, sundejte ji z plotny a přidejte vanilkový extrakt.
  3. Do sklenice nalijte espresso a zalijte ho připravenou mléčnou směsí.
  4. Pokud máte rádi extra sladké latté, můžete přidat cukr nebo javorový sirup podle chuti.
  5. Ozdobte šlehačkou a posypte skořicí.

Dýňové latté je bezpochyby král podzimních káv. Tento nápoj s bohatou chutí dýňového pyré a koření vás zahřeje při sychravých dnech.

Skořicové cappuccino

Ingredience:

  • 1 shot espresso.
  • 150 ml mléka.
  • 1 čajová lžička skořicového sirupu.
  • Mletá skořice na posypání.

Příprava:

  1. Připravte espresso a nalijte ho do hrnku.
  2. V malém hrnci ohřejte mléko a našlehejte ho do pěny.
  3. Přidejte skořicový sirup nebo směs medu a skořice do kávy.
  4. Pomalu nalijte našlehané mléko do kávy.
  5. Posypte vrch nápoje trochou mleté skořice.

Čokoládové moka s pomerančem

Ingredience:

1 espresso (nebo 60 ml silné kávy).

1 polévková lžíce neslazeného kakaového prášku.

1 polévková lžíce cukru nebo medu.

200 ml mléka.

1/2 čajové lžičky pomerančové kůry.

Šlehačka a strouhaná čokoláda na ozdobu.

Příprava:

  1. V misce smíchejte kakao s cukrem (nebo medem) a trochou horké vody, aby se vytvořila hladká pasta.
  2. Připravte espresso a přidejte ho do směsi kakaa.
  3. V hrnci ohřejte mléko a přidejte do něj pomerančovou kůru. Ohřívejte na střední teplotu, dokud mléko nezačne lehce plynout.
  4. Nalijte mléko do hrnku s kávou a čokoládou.
  5. Ozdobte šlehačkou a strouhanou čokoládou pro extra sladkost.

Tyto recepty vás nejen zahřejí, ale také přinesou trochu té kavárenské pohody přímo do vaší kuchyně. Jaký nápoj si vyberete vy?

Search